Translate

понеделник, 1 юли 2013 г.

как се храни бебе бързолет?

необходима храна: снимка 1 бели червеи,мушици,комари,снимка,витамини снимка 3.
начин на хранене. Белите червеи се купуват от риболовен магазин. С много остро ножче се режат на малки парченца. Ако белите червеи се дават живи и цели, те не умират веднага, а продължават още известно време да се хранят вътре в стомаха с тъканите на самия стомах. От друга страна, ципата им е много жилава и дори да е мъртъв червея, ако не се среже, организмът на малкото пиленце изхвърля червея цял, без да усвои вътрешността и все едно не го храниш.Подходящи витамини се съдържат в перлите Beo Special на фирма Vitakraft. Те също се купуват от он-лайн зоомагазините. Цената е 10-13 лв. за 500 гр., което е голямо количество за едно пиленце. Перлите се накисват предварително във вода и след като набъбнат добре се смачкват и нарязват. и към тази смес се добавя слюнка от човек, който не пуши и не е пил кафе или кола в близките 3 часа. Със слюнката в организма на пиленцето се внасят ензими, както правят родителите-птици като повръщат храната. Храненето става с пинсетка или спринцовка с отрязано тяло на върха, без гумичка на буталото. Дава се в клюна на малки порции. Обикновено след първите няколко хранения птичето свиква да си взима само, само като му допреш пинсетата или спринцовката до клюнчето докато е още сляпо или като ги види, когато вече е прогледнало.Друго много важно нещо за голишарчетата е да са на много топло. Бутилка с много топла, но не чак вряла вода, увита с памучно парцалче, трябва винаги да има в кутийката, където стоят, и водата да се сменя на около 2 часа. Много е важно да са топли телцата им. Птиците имат по-висока от нашата телесна температура, така че, дори в жегите, голите пиленца трябва да се топлят. През нощта трябва да се смени водата с топла поне веднъж.
начин на хранене.

снимка 3  витамини
снимка 1 бели червии
пинсетка и спринцовка с изрязано гърло.


снимките са направени в спасителния център за диви животни "Зелени Балкани" в Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар